•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Biri Magdi - Az ékszerhajtogatás művésze

Egy ékszertervező művész, aki a kreativitást és a tervezés iránti szeretetét, már gyermekkorában magába szívta és az évek során a technikáját továbbfejlesztette. Így született meg a Birimagdi textile jewellery márka, ami mára egyet jelent az origami és zsinór ékszerekkel.

e kanyarodjunk vissza a kezdetekhez.


Visszanézve Magdi életét, igazából minden út az ékszertervezéshez vezetett. Már gyermekkorában is a divat lengte be a mindennapjait, hiszen szabó-varró édesanyja mellett már kiskorában megtanulta a ruha- és divattervezés alapjait – igaz, akkoriban csak a babái örülhettek ennek.
A nagyváradi képzőművészeti líceum grafika és a Jelky András ruhaipari szakgimnázium Divat és stílustervezői szak elvégzése után többfelé dolgozott, mint ruha- és kiegészítő tervező, kirakatrendező – azaz a divat világa továbbra sem engedte el.

Az igazi áttörés azonban 2014-ben következett be, amikor Magdi megtervezte élete első ékszerét. Az első darabok pólóanyagból készültek és ez az alkotási folyamat teljesen beszippantotta és egyben kizökkentette a hétköznapokból. Megtalálta a helyét a kreativitás terén. A kísérletezés innentől a mindennapjai részévé vált: anyagok, technikák, formák, textúrák foglalkoztatták a nap minden percében. A pólófonaltól kezdve a zsinórokon, bontott fonalakon, bőrökön és használt kávékapszulákon át, egészen az édesapjától kapott mütyürökig mindenből ékszer készült a kezei között. A környezettudatosság már ekkor is kiemelkedően fontos volt Magdi életében, hiszen minden ékszer újrahasznosított agyagból készült.

Az origami ékszerkészítési technika egy véletlen folytán született: gyermekével origamizott, amikor intuitív módon jött a felismerés, hogy ez a technika akár az ékszerei alapja is lehetne.
Az origami ékszerek esetében minden egyes elem sík textilből formálódik és a legtöbb ékszer több modulból lesz egy egész. Ehhez az összetett folyamathoz rendkívül sok türelem, kitartás és alázat szükséges. Az origami ékszerek főként újrahasznosított textilek felhasználásával készülnek, ezáltal illeszkedve a slow fashionbe, lehetőséget kínálva a tudatosságra a divat terén is.   

Az origami ékszerek mellett szépen lassan megjelentek a zsinór ékszerek is, melyek változatos szín- és formavilágban készülnek, szintén egyedi tervek alapján.

 

A Birimagdi textile jewellery ékszerekről

Karakteres, különleges darabok, melyek mellett nem lehet csak úgy észrevétlenül elmenni. Mivel minden egyes darab kézzel készül, nincs két teljesen egyforma.

A hívószavak: ősi kultúra modern designba csomagolva, slow fashion, változatos szín- és formavilág, karakteres és egyénre tervezett ékszerek.

A Birimagdi textile jewellery ékszerek tükrözik mindazt, ami egy nő lehet: érzékenység, kifinomultság, vagányság, összetettség - akár csak a női lélek.

Az origami ékszerek az ősi japán origami kultúra és a modern design találkozásából születnek meg, a Magdi által megálmodott és megalkotott struktúrában, melyek geometrikus mintákon alapulnak. Az ősi papírhajtogatás óta a formák állandóan megújulnak, változnak mivel az alkotók szerettek kísérletezni: a kreativitás fejlesztése, az érzelmek kifejezése volt a lényeg. Magdi ékszereinél is ily módon jelenik meg a fejlődés a kísérletezésen keresztül, a kreativitás és a játékosság mely egyben a saját maga kifejezésének módja is. Magdi alkotásai, akárcsak a művészi origami esetében, az érzelmi kifejezésről szólnak.

A zsinór ékszerekre is érvényes a folyamatos kísérletezés, tanulás, fejlődés. Megalkotásukban ugyanúgy hatással vannak a különböző törzsi kultúrák, mint az egyszerűbb, minimalista vonalvezetésű formavilág. Így jön létre a gazdag és változatos struktúrák használata.

 

Aki Birimagdi textile jewellery ékszert vásárol, az nem csupán egy ékszer tulajdonosa lesz, hanem egyben egy darabkát is kap Magdi lelkéből és életéből.

Hajts rá az origami ékszerekre és engedd, hogy több nyári kötelék alakuljon ki a zsinór ékszerek és közted!

Weboldal: www.birimagdi.hu 
Instagram: birimagdi
Telsz.: 0620 4877164