•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Brigimacaron - új dimenzió a mentes étkezésben

Mentesen étkezni nagy változás az ember életében. Sokan mondják, hogy ez most "divat" és milyen is   jó lenne, ha az lenne. Ám a legtöbben egy egészségügyi panasz vagy rendellenesség alapján jövünk rá, hogy valami nincs rendben.

Így volt ezzel Gyetvainé Kovács Brigi is, aki már 7 éve kellett szembesüljön azzal, nem ehet mindent és ez a lányait is érinti. Sok alapanyaggal, kész dologgal próbálkozott ő is, de nyilván otthon is nekiállt a mentes dolgok elkészítésének. Aztán, amikor szerelembe esett a macaronnal, mint édességgel, nem volt kérdéses, nyilván ez is "mentesen" készül majd a konyhájában.

A macaron ugye mandulalisztből kell álljon, de lássuk be, nem minden cukrászdában igaz e száz százalékig. Viszont a töltelékbe már simán kerülhet glutén avagy tej is. Brigi ezért kísérletezgetni kezdett otthon. Aztán egyre ügyesebb és ügyesebb lett, mígnem egy szép napon a sok pozitív visszajelzés okán úgy döntött, ő bizony kitanulja a cukrász mesterséget és maga készít gortákat, vagy akár browniet is. Be is iratkozott egy cukrászati képzésre, de mivel a mentesen étkezőkkel nem foglalkoznak itthon az oktatás során, ő fordította a tananyagot "mentesre". (Ő kesztyűben és maszkban dolgozott, mivel ez is veszélyes lehet egy máshogy étkező számára)

 A kezei közül egyre szebb és szebb és finomabb édességek kerültek ki és nem csoda, hogy a baráti körben híre ment, Brigi glutén- és tejmentes vagy akár vegán finomságokat is készít, francia stílusban. Minden desszertje egy igazi kis költemény, nemcsak íz, de a kivitel tekintetében is. Szexi kis macaronok, csodálatos répatorták és gyönyörű tarte-ok kerülnek ki a műhelyéből. Mert közben az otthoni konyhát igazi műhelyre cserélte és egyre több és több megrendelést kap. Vállalkozását Brigimacaron néven indította el, amely új dimenziót nyitott a mentes étkezésben. Egy szint, amivel itthon még nem találkoztunk. De lehet tőle teljesen cukormentes édességet vagy vegánt is kérni, rendelésre azt is készít. Keresztszennyeződés pedig kizárva, hiszen a sütő közelében sem jár egy búzaszem sem. Így most már bárki kérhet akár egy családi születésnapra, akár óvodába olyan tortán ami nemcsak mentes, hanem parádésan finom is. Alapanyagokból a legjobbakat használja, ügyel a minőségre, de ezt a színvonalat máshogy nem is lehet és nem is érdemes művelni. Hálálkodó édesanyáktól kap leveleket, akiknek a gyerekei végre örülhetnek a zsúrokon és nem kell kétféle tortát rendelni. Aki nem tudja, hogy az mentes, észre sem veszi, mert minden egyes tortácska csodás műalkotás. Az íze pedig utánozhatatlanul jó. 

És melyek a kedvencei a Brigimacaron kínálatából magának Briginek? Ő leginkább a csokis és gyümölcsös dolgokat szereti - együtt. És talán akkor volt a legboldogabb eddigi cukrász pályafutása során, amikor egy új, olasz lisztből végre megszületett a kezei körül egy tökéletes tarte, olyan, amiről mindig is álmodott: mentesen. Rendelhető tőle mousse torta, mono desszert, macarontorta, brownie és répatorta is, de folyamatosan bővül a kínálat, most őszi ihletettségű desszertet talált ki, teljesen vegán kivitelben. Sok sikert a Brigimacaronnak és sok finomságot a mentesen étkezőknek is!