•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

A siker tudatos mentora- interjú Nagy Cynthiával

“Végtelen szeretettel tölt el másoknak segíteni” - Nagy Cynthia a Bulimia-anorexia elnyomásából a siker tudatos mentora lett sportolóknak és vállalkozóknak segít elérni céljaikat.

Egy nehezen induló karrier számtalan tanítást tartogat és buktatókkal próbál meg leterelni a tudatos útról. Keveseknek sikerül mentálisan felkészülten elhinni, hogy a kudarc a siker előszobája. Nagy Cynthia azon erős nők táborát gyarapítja, aki úgy döntött változtat az életén és vállalkozóként másoknak fog segíteni tapasztalataival elérni a kiegyensúlyozott, boldog karrier építését.

Egy állandó pörgésben élő, folyamatosan megújuló embernek ismerlek, aki tele van tervekkel és aki nem ismer lehetetlent. Te hogyan jellemeznéd magad?

Egy végtelenül pozitív és szabadszellemű embernek tartom magamat. A tipikus vízöntő nő jellemzőit hordozom; kicsit extrém, kicsit szélsőséges, nehezen viselem a kötöttségeket, gyors döntéseket hozok és nem veszek el a részletekben. Álmodozó, afféle különc vagyok sok esetben, folyamatosan az újításokon töröm a fejemet és sohasem unatkozom. Szeretem, ha zajlik az élet és sokszor kevés a 24 óra mindent felfedezni. Végtelen szeretettel tölt el másoknak segíteni, oktatni és pont azért vagyok szerelmes a szakterületembe, mert mindig újkihívások és helyzetek elé kerülök. 

“Mindenkinek van problémája, de mindenkinek a maga szintjén. Minél tudatosabb és sikeresebb egy ember annál másabb szinteken mozog a lehetetlen fogalma is.”

Sokan céltalanul indulnak el a karrierjük hajnalán, nehéz és stresszes utat választani, de úgy gondolom nálad tudatosan épült fel. Hogyan indult a karriered?

A karrierem indulása nagyon egyszerű volt: szerettem volna egy jobb, teljesebb és sikeresebb életet élni, megadni mindent a fiamnak, amit csak tudok és egy olyan anya-képet adni neki, akire büszke lehet. Az első lépés önmagam fejlesztése volt. Fontos volt, hogy a magam elakadásait kezeljem első sorban, de számtalan nehezítő körülmény is társult. Bulimia-anorexiával küzdöttem, mérgező kapcsolatok vettek körül, szinte vonzottam azokat az embereket, akik fájdalmat és szenvedést okoztak és tetőzte, hogy minden gondolatom a megélhetésen forgott. Ugyanabban a körforgásban éltem, amit visszatérően látok ügyfeleim életében is. 

A tudatosság a karrieredben is megfigyelhető, fantasztikus gyorsasággal és elszántsággal építetted fel a szakmai portfóliód. Mire vagy a legbüszkébb a szakmai fejlődésedben?

Megismertem az önfejlesztés minden formáját, pszichológiát tanultam, majd mester life és business coachingot végeztem, de nem éreztem elégnek, még több tudásra vágytam. Amikor megtaláltam Napoleon Hill könyveit és tanításait, - amely a siker filozófiájáról szól - a fellelhető összes anyagát és könyvét kiolvastam, meghallgattam. Jegyzeteltem, tanultam és alkalmaztam az életemben. Szép lassan pedig teljesen átalakult az életem és a munkám is az lett, hogy másoknak is megtanítsam és együtt gyakorlatba helyezzük a korábban tanultakat. Tudtam, ha nekem sikerült akkor másnak is sikerülni fog! Sok évnyi tanulás és tréning, több irány és tanító által megismert tan után meghatároztam az irányom. Az általam leghasznosabbnak és legjobbnak talált elméletet és azok gyakorlati módszereit beleépítettem a saját képzéseimbe és azóta már az ügyfélkörömön is látom, jó az irány. Ugyanakkor a mai napig folyamatosan fejlesztem a tudásomat, hiszen naprakésznek kell lennem.

Nagyon nehéz ilyen körülményekben tudatosnak maradni, egyszerre családanyaként és vállalkozóként is helyt állni. A családod támogatta az utad?

A családom segítsége nélkül nem ment volna. 21 évesen - az egyetemi éveim kellős közepén -  egyedül maradtam egy kisbabával. A szüleimre és a testvéremre számíthattam, akik mindig ott álltak és állnak ma is mellettem. Az életben - ha van egy célunk - három dolog kell: idő, türelem és lemondások. A fiam 12 éves lesz: okos, támogató, megértő gyerek. Minden rendezvényem vagy nagyobb tréningem előtt bátorít és támogat. Amikor véget ér egy ilyen esemény megölel és elmondja, hogy mennyire büszke rám. Úgy gondolom ennél nagyobb támogatást senki nem kaphat az életben.

“(..) szerettem volna egy jobb teljesebb sikeresebb életet élni, megadni mindent a fiamnak, amit csak tudok és egy olyan anya-képet adni neki, akire büszke lehet.”

A legjobb példa vagy arra, hogy amit tanítasz, azt gyakorlod is. Láthatóan kiegyensúlyozott ember és keresett előadó vagy. Hol tartasz szakmailag jelenleg?

Úgy érzem, hogy koromhoz képest és a nálam idősebb szakmabeliek között is élmezőnyben járok. Mindenkinél van jobb és számomra soha nincs vége a fejlődésnek. Szakmailag teljesen elégedett vagyok magammal, nagyon jók a visszajelzések, folyamatosak a megkeresések, a hozzám fordulókkal mérhető és érezhető sikereket érünk el, bármilyen területről is érkezik a megkeresés. Jelenleg is tanulok: a Pozitív Programozás világában merültem el. Hiszem, hogy tudatos eszközökkel, egészséges és pozitív énképpel, kellő nyitottsággal és hollisztikus szemlélettel lehet sikereket elérni. A sikerem kulcsa pedig, hogy az adott célnak megfelelően, komplexen gyúrom össze az irányzatokat.

Minden szakmában vannak ellendrukkerek, irigyek. Látva a sikereid nem csodálkoznék, ha tudnád miről beszélek. Téged milyen nehézségek vezettek idáig?

Meg kellett tanulnom meghúzni a határokat a munka és a saját életem között, hogy este 21:00-kor már nem reagálok és nem veszem fel a telefont munkaügyben. Meg kellett tanulnom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni és nem is kell. Volt olyan ügyfelem, ahol az ülések után a szakirodalmakat bújtam, mert új problémával találtam szembe magamat. Semmi sem lehetetlen, minden helyzetet és  minden elakadást meg lehet oldani. Minden kitűzött célt el lehet érni, minden mély pontról fel lehet és kell is állni. A kulcs mindig a hogyanokon van! Mindenki mást tart lehetetlennek. Nagyon fontos a tudatos gondolkodás, mert nem mindegy, hogy a pozitív lehetetlen válik igazzá vagy a negatív.

Milyen célok szerepelnek a bakancslistádon, mi a fő szakmai célod 2024-ben?

A legfőbb célom idén, hogy egyre több emberhez jussanak el az online tréningjeim és a Mester Mindset Klubom által. Utóbbival szélesebb körben tudok segíteni olyan embereknek is, akik az egyéni ülést anyagilag nem engedhetik meg maguknak. Gyűlnek az előadás dátumok is idénre, amit egyszerűen imádok, mert remek lehetőséget adnak személyes kapcsolatok kialakítására is, közvetlen kérdezési lehetőség a leendő ügyfeleim számára. Február 8-án pedig ingyenes webinárt tartok a sikertudatos gondolkodásmódról, ezek gyakorlati megvalósításáról is.

Jelentkezés és információ: https://www.facebook.com/events/768423471771688

“Az embereknek a mai napig nem olyan természetes elmenni egy lelki/mentális szakemberhez fejleszteni ezt a területet és segítséget kérni, mint fodrászhoz vagy körmöshöz, pedig már a kettő között nagy árkülönbség sincs.”

Segítséget adni és kapni sem egyszerű, te mindkettőben jó vagy, ez lett a szakmád és ebben vagy sikeres és boldog. Mi jöhet ezután, mik a hosszú távú terveid?

Elégedett vagyok az életemmel szakmailag és magánéletileg is, ettől függetlenül nem tudok elkényelmesedni a jelen helyzetbe, hiszen kellenek a célok és a kihívások. A mentális fejlesztésre fektetett hangsúllyal viszont elégedetlen vagyok, ezért is dolgozom azon, hogy minél több módon és szélesebb körben, elérhetően és érthetően jusson el az emberekhez. Nagyon remélem, már nem fogják megkérdezni az emberek és őszintén értetlenül velem szemben állni, hogy mi is az, amit te csinálsz Cynthia. Azt szeretném, ha a társadalom számára is természetes lenne a mentális/lelki fejlesztés és elérné a megérdemelt pozícióját. 10 év múlva már szeretném megtölteni valamelyik arénát az előadásaimmal, szeretnék több, saját szakmai könyvet kiadni és értékes szakembereket képezni kicsit több pihenéssel és rengeteg utazással.

Hálás vagyok azért, amit eddig elértem ráadásul Magyarországon itt a mentális fejlesztés még mindig gyerekcipőben jár, még mindig nem fektetnek akkora hangsúlyt rá, amennyire szükséges lenne. Szívem szerint etika óra helyett mentáltréning órát tartanék a gyerekeknek, mert attól lesznek sikeres felnőttek, hogy jól gondolkoznak és megtalálják a céljukat, ami boldoggá teszi őket. A sport világában a mai napig hatalmas űrt érzek ezen a területen pedig hihetetlen jó kompetenciájú sportolóink vannak, akik a mentális oldalon csúsznak el.