•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Náray Tamás üzent, Kiss Márk és Demeter Richárd díjat vett át

Fantasztikus sikerrel zajlott le a 20 éves, jubileumi Fashion Awards Hungary díjátadó gála. A divat magyar Oscar elismeréseként is emlegetett rendezvény fővédnöke idén Pataki Ági volt, aki a hazai ikon a szakmában. 

A több mint 900 fős eseményen divatbemutatókat is megtekinthetett a közönség, majd utána izgulhattak, kik is lettek a díjazottak. Annyit elárulhatunk, volt öröm bőven. 

Az idei, mivel jubileumi gála volt, számos meglepetést is tartogatott. Bemelegítésként táncos bemutatót, majd három különleges és ismert magyar tervező bemutatóit nézhették meg a vendégek az Akváriumban. Kerényi Virág, Demeter Richárd és Kiss Márk fantasztikus ruhakölteményei után foglalta el a közönség a helyét, előtte még megkóstolva a Martini koktélokat, a Kinley finomságait és megcsodálva a Batz lábbelijeit és a DS Automobiles autóját.

Az estet Somogyi Zoltán műsorvezető nyitotta meg, aki köszöntötte az idei gála fővédnökét is. Pataki Ági beszédében elmondta, a hazai divat mindig is az élete része lesz és marad és sokat köszönhet az ebben eltöltött éveinek. A különleges díjak sorában elsőként az innovációs díj került átadásra, később a fenntarthatósági pályázat nyertese is szobrot kapott, illetve életműdíjat is átvehetett egy, a hazai divatéletben régóta mérföldkőnek számító nagyság is. 

Az év divatinnovációja: uMix3D Az uMix3D egy úttörő startup, amely egyesíti a 3D technológiát a kreatív divattal. Innovatív megoldásaik ötvözik a fenntarthatóságot az üzleti sikerrel. A 3D technológia segítségével milliméteres pontossággal modellezik a ruhákat és cipőket, valósághű élményt nyújtva az ügyfelek számára. Az ügyfelek személyre szabhatják ruháikat, és hamarosan elérhető lesz egy virtuális próbaterem.

A díjat átadta: Szabó Patrícia

Az év női modellje: Palvin Barbara Palvin Barbara karrierje 2010-ben kezdődött, azóta számos neves márka arcává vált. 2019-ben Victoria's Secret angyal lett, és megjelent a Chanel, Cartier és Giorgio Armani kampányaiban. Háromszor nyerte el a Glamour Women of the Year díjat, és számos nemzetközi elismerésben részesült már, szinte havonta újabb világmárkával dolgozik együtt.

A díjat átadta: Kocsis Korinna és Melles Maximilian (Promotions.hu) 

 Az év férfi modellje: Dan (Wammodels) A Dan néven ismert Dán Zsolt 2017-ben kezdte pályafutását egy Giorgio Armani show-val. Számos rangos divatházzal dolgozott együtt, köztük a Ralph Laurennel és a Dolce&Gabbanával. Jelenleg Kazar és Dirk Bikkembergs  nemzetközi kampányaiban szerepel.

A díjat átadta: Konsánszky Dóra divattervező, Schilling Kolos stylist 

Az év fodrásza: Pásztor László Pásztor László, aki 2006-ban végzett szobrászként, 2009 óta dolgozik a divat- és szépségiparban. Számos topmodellel és hírességgel működött együtt, Emmy-jelölést is kapott. Munkái szerepeltek a Vogue-ban, a Harper's Bazaarban és a L'Officielben, szakmájának tényleg az egyik legnagyobbja.

A díjat átadta: Rácz Gergő énekes, Nagy Katica színésznő 

Az év sminkese: Titkos Bernadett Titkos Bernadett 25 éve a legjobbak között van. Munkái hazai és nemzetközi magazinokban, filmekben és reklámokban egyaránt szerepelnek. A Budapesti Közép-Európai Divathét vezető sminkese, 30 sminkest koordinál. Berni kedvessége legendás a szakmában és ő is átvehette a  Guess ajándékát, ahogy a többi díjazott is.

A Díjat átadta: Tolvai Renáta énekes és Radics Zsombor

Az év felfedezettje – a fenntartható divat pályázat tervezőjeként: Lang Szonja Bécsben folytatott tanulmányai után Lang Szonja elindította fenntartható divatvállalkozását Magyarországon. A SLANGSLANG x Back2Bag együttműködés táskákat és ruhákat hoz létre autóipari melléktermékekből, amelyeket nemzetközi platformokon mutatnak be.

A díjat átadta: Fluor Tomi és Szentflében Gergely (EON) 

Az év stylistja: Kiss Márk Kiss Márk, aki végzettségét tekintve divattervező, a kreatív rendezés és stílus felé fordult. Számos magyar híresség személyi stylistja, valamint számos tévéműsor vezető stylistja és jelmeztervezője. Munkái olyan nemzetközi magazinokban jelentek meg, mint a Vogue és a Harper's Bazaar.

A díjat átadta: Eke Angéla és Erdei Zsolt (Humen.hu) 

Az év divatfotósa: Wanda Martin Wanda Martin London és Budapest között dolgozik divat-, portré- és zenefotózással. Munkái olyan magazinokban szerepeltek, mint az i-D, a Wonderland, a VOGUE és a NUMERO, és olyan márkákkal működött együtt, mint a Louis Vuitton, a Burberry, az YSL és a Dior.

A díjat átadta: Janicsák Veca és Kanalas Gergő (DS Automobile) 

Az év kiegészítő tervezője: Kerényi Virág Kerényi Virág 2011-ben indította el márkáját, és számos hollywoodi produkcióban dolgozott már. A kézitáskái mellett egyedi fejdíszeiről és extravagáns ruháiról ismert.

A díjat átadta: Czutor Zsanett és Zoltán 

Az év női divattervezője: Demeter Richárd Demeter Richárd 2016 óta foglalkozik divattal. Munkái megjelentek az olasz Vogue-ban és Lucy magazinjában. Sok magyar híresség viseli ruháit, amelyek egyedi történeteket hordoznak, ukrán gyökereiből is építkeznek.

A díjat átadta: Lakatos Levente és Tóth Szalóky Judit (Coca-Cola) 

Az év férfi divattervezője: Lakatos Sándor Lakatos Sándor 2008-ban alapította márkáját, a Lakatos Sándor Műtermet. Egyedi öltönyeiről és dzsekijeiről ismert, terveit számos magyar és nemzetközi híresség viseli és találkozunk velük nagyobb rendezvényeken.

A díjat átadta: T.Danny énekes és Lissák Laura táncos 

Életműdíj a magyar divatért: Emília Anda Anda Emília építészetet tanult, mielőtt a divat felé fordult. A MOME Divat és Bőrdesign szakán folytatott tanulmányai befejezése után elindította ANDA márkáját. Kollekciói a konceptuális divatot és az avantgárd designt tükrözik. Munkái rendszeresen megjelennek a párizsi divathéten, és nemzetközi elismerést kaptak.

A díjat átadta: Norman Gábor látványtervező és Náray Tamás (üzentet küldött Spanyolországból) 

A jubileumi gála egy nagy buliba és beszélgetésbe ment át, óriási ünneplést csaptak a díjazottak, Törley pezsgővel. Hálásak vagyunk a díjátadóknak, Fluor Tomitól T. Dannyig, Lakatos Levente Kinley nagykövetig, Tolvai Reniig, Janicsák Vecáig, Czutor Zoltánig, hogy csak néhány nevet említsünk, külön kiemelve Náray Tamás kedves és szívből jövő videóüzenetét is. Köszönjük az EON támogatását, a Cabag megjelenését, az instago x max 360 fokos selfie kameráit. Gratulálunk a díjazottaknak!