•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

BUDAPEST! IDŐKAPSZULÁK

Fejezetek egy képzeletbeli történelemkönyvből

A Budavári Palotában található BTM Vármúzeum újabb különleges időutazásra hívja látogatóit a Fény és árnyék – a főváros 1000 éves története című állandó kiállításához kapcsolódóan.

A résztvevők nem csupán megismerkedhetnek egy korszakkal vagy újraélhetnek egy-egy momentumot Budapest történetéből, de meg is oszthatják gondolataikat, emlékeiket. Az előadások és filmvetítések által visszacsöppenhetünk a különböző történeti korszakokba.

A Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeum ezúttal egy interaktív programsorozaton keresztül mutatja be a főváros történetét a Budapest - Fény és árnyék című állandó kiállításához kapcsolódva, miközben párbeszédet kezdeményez és folytat látogatóival. A sorozat minden része egy-egy unikális korszakba kalauzol, az első téma a rendszerváltás időszakának budapesti underground világát mutatja be.

Hogyan lett valakiből punk? Melyik volt az első punk zenekar? Hogyan változott a nőideál? Hogyan álltak helyt a második műszakban, vagyis otthon a dolgozó nők? A programokon résztvevők megismerkedhetnek többek között a pesti és budai nők ezer arcával, a hippilányokkal, a munkásasszonyokkal, a dizőzökkel, a digózó csajokkal, továbbá Budapest alternatív és underground zenei életével. Az előadások és beszélgetések házigazdája Dr. Tóth Eszter Zsófia történész, társadalomkutató, a második világháború utáni magyarországi társadalomtörténet, nőtörténet kutatója.

A Budapest! Időkapszulák - Fejezetek egy képzeletbeli történelemkönyvből című sorozat többek között ezekre a kérdésekre válaszol és felidézi a II. világháború és a rendszerváltás közötti időszak hangulatát, kultikus helyeit, kulturális életét. Az első előadásra augusztus 5-én 17.30 órakor kerül sor, amelyen a Budapesti Történeti Múzeum Baráti Körének tagjai ingyenes vehetnek részt.
Az előadások témájához kapcsolódva a programot követő héten filmvetítéssel egybekötött beszélgetéssel jelentkezik a Budapest! Időkapszulák sorozat.
Az eseményekre a JEGYMESTER.hu oldalon lehet jegyet váltani. További programokért kövesse a Budapesti Történeti Múzeum és tagintézményei honlapját és közösségi oldalait.